Соңғы жаңарту

(Өзгертілген уақыты 1 ай бұрын)
Шекер туралы улы ақиқат

Калифорния Университетінің ғалымдары «Шекер туралы улы ақиқат» атты мақалада шекер тұтынуда жас шектеуін енгізу қажеттігі және тұтынылуын едәуір түрде азаюына ден қою керектігін мәлімдеді.

Америкалық ғалымдар «өңделген шекердің шамадан артығы зиянды» деген пікірге «Шекер ағзада у секілді әсер қалдырады» деген ұғым қосты.

Басты зардаптары - жоғары қан қысымы, холлестерин, бауыр жетіспеушілігі, артық салмақ, қант диабеті және осылардың нәтижесінде жүрек аурулары, тіпті қатерлі ісіктер т.б..

Зиянсыз деп қаралатын шекер шамадан артық тұтынылған жағдайда осы аталған ауруларға жол ашады. Ғалымдар ағзамыздың дайын шекерге қажеттілігі жоқ екенін, оның орнына бал, жеміс секілді табиғи шекер қайнар көздерін тұтыну қажеттігін айтуда.

Қазіргі таңда артық салмақ Американың және басқа да өңірлердің басты кеселі. Мақалада америкалықтардың көбі күніне кем дегенде 600 калори шекер тұтынатындығы мәлімденген.  


You Might Also Like

Жаңалықтар

Жарнама