Последнее обновление

(Время обновление 1 месяц назад)
Адамның денсаулығына пайдалы бактериялар
 

Адамның денсаулығына пайдалы бактериялар көбінесе "пробиотиктер" деп аталады. Олар асқазан-ішек жолдарының микрофлорасын реттеп, иммундық жүйені нығайтуға, ас қорыту процесін жақсартуға және инфекциялардың алдын алуға көмектеседі. Ең кеңінен танымал пайдалы бактериялар түрлері мыналар:

  1. Lactobacillus: Бұл бактериялар асқазан-ішек жолында кең таралған және оларды йогурт, айран, және басқа да ашытылған сүт өнімдерінен табуға болады. Олар лактозаны ыдыратып, ас қорыту процесін жақсартады.

  2. Bifidobacterium: Бұл бактериялар ішектің қалыпты микрофлорасын ұстап тұруға көмектеседі, зиянды бактериялардың көбеюін тежейді және иммундық жүйені нығайтады.

  3. Saccharomyces boulardii: Бұл ашытқы түріндегі пробиотиктер антибиотиктер қабылдағаннан кейінгі іш өтуін емдеуге және алдын алуға көмектеседі.

  4. Streptococcus thermophilus: Бұл бактериялар да йогурт пен басқа ашытылған өнімдерде кездеседі, олар лактозаны ыдыратып, ас қорытуды жеңілдетеді.

  5. Enterococcus faecium: Бұл бактериялар асқазан-ішек жолдарындағы теңгерімді сақтауға көмектеседі және патогенді бактериялардың өсуін тежейді.

Бұл пайдалы бактериялар ағзадағы микробтық тепе-теңдікті сақтауға, ас қорытуды жақсартуға, иммундық жүйені қолдауға, және кейбір аурулардың алдын алуға үлес қосады. Пробиотиктерді табиғи түрде ашытылған тағамдардан алуға болады немесе арнайы тағамдық қоспалар ретінде де қолдануға болады.

You Might Also Like

Новости

Реклама