Соңғы жаңарту

(Өзгертілген уақыты 1 апта бұрын)
Қызылша және оның пайдасы
Тақырыбы: «Қызылша және оның пайдасы»
Бағыты: Таза табиғи орта - Қазақстан - 2030 стратегиясын іске асырудың негізі
Секция: Қоршаған орта және адам денсаулығын сақтау

Жоспары:
І. Кіріспе
ІІ. Негізгі бөлім
2. 1. Қызылшаның дақылдық маңызы
2. 2. Асханалық қызылша және оның пайдасы
2. 3. Асханалық қызылшаны өсіру жолдарын зерделеу
2. 4. Асханалық қызылшадан жасалатын тағам түрлері
ІІІ. Қорытынды
ІҮ. Ұсыныстар
Ү. Пайдаланған әдебиеттер

Мәселе
• Қызылшаны тұрмыста қолданылғанмен, оның көптеген пайдасын, өзіне тән ерекшеліктерін біле бермейміз. Жобада осы мәселе жайлы айтылады.
Мақсаты:
• Қызылшаның пайдасын, түрлерін, ерекшеліктерін оқып үйрене отырып, зертеу жүргізу.
Міндеттері:
• Қызылша туралы кітаптардан, оқулықтармен, зерттеулермен танысу;
• Қызылшаның түрлері, ерекшеліктері жайлы білімді тереңдету;
• Ғалым, доктор, профессор еңбегімен танысу.
Нысаны: қызылша
Пәні: өсімдіктану
Болжам: егер біз қызылша жайлы оқып білсек, онда қызылшаның көптеген сырларын ашар едік.
Нәтижесі: іздену нәтижесінде қызылшаның денсаулыққа пайдалы екенін, әртүрлі ауруларға емдік қасиеті бар екенін білеміз.
• Қандай жеміс - жидекті жақсы көресің? - десе, көп бала алма, алмұрт, қауын, қарбызды атайды. Ал мен қызылшаны ұнатамын.
• Осы жұмысым арқылы оны дәлелдегім келеді.

Кіріспе
Қазақстанда егін шаруашылығы ауыл шаруашылығының басты саласы. 50 - жылдардың ортасынан бастап, ауыл шаруашылығы негізінен тың және тыңайған жерлерді игерумен байланысты дамыған. Соңғы 5 - 6 жылда 25 млн. - га - дан артық жер игеріліп, жыртылған. Қазіргі кезде егістік ауданы 36 млн. га. Осы игерілген және жыртылған жердің негізгі бөлігі солтүстіктегі қара, қаштан топырақты орманды дала, дала зоналарында, ылғалдығы жеткілікті, суарылмайтын аймақтарда орналасқан. Қазақстанда әртүрлі техникалық дақылдардың тамақ және жеңіл өнеркәсіптерінде шикізат ретінде пайдаланылатын түрлері бар. Ең негізгі техникалық дақылдар - мақта, қант қызылшасы, темекі.
Қызылша (Beta)- алабота тұқымдасына жататын азықтық, көкөністік және қант алынатын бір және екі жылдық дақылдар. Оның 16 түрі бар. Көбіне мал азықтық, асханалық және қант қызылшасы болып бөлінеді. Кәдімгі қызылша және оның бір түрі - жапырақты қызылша басқаларына қарағанда жиі өсіріледі. Қызылша ылғал және жарық сүйгіш, суыққа төзімді.

Назар аударыңыз! Жасырын мәтінді көру үшін сізге сайтқа тіркелу қажет.

Назар аударыңыз! Жасырын мәтінді көру үшін сізге сайтқа тіркелу қажет.

You Might Also Like

Жаңалықтар

Жарнама